Dansens inlägg

Idag tänkte jag fokusera på dansen här på min kära blogg. Jag har hittat lite gamla och nya klipp på min dator som jag tänkte ladda upp + att jag tänkte bryta fördomen om att jag är streetdansare.
Kerstin min chef på dansstudion ser mig i högsta grad som streetdansare, inget annat. Vilket är konstigt när jag hellre gör modern och jazz. När jag tog över streetjazzgrupperna i år sa hon tillochmed åt mig "göö intä föö myckä strit nu Amanda" Anledningen till stavningen var att jag försökte härma Kerstins extrema dalmål i bokstäver.

Först ut kommer det korren jag la upp tidigare med min beloved 10-13 år fast när jag gör den. Jag gillar verkligen den koreografien och filmade en gång när jag skulle komma ihåg den. Det hela såg helt okey ut och hamnade därför på youtube.

 

Nästa film ut är den jag gjorde till mina beloved 10-13 nivå 2 förra terminen, en dans jag blev väldigt nöjd med! Jag känner att den är sommrig och dom gjorde den sjukt bra. När jag kollar på den känner jag inte att dom är 10 år i alla fall!
Enjoy

 

 

Sist men inte minst är nu jag tänkte bryta min blogg med dessa eviga streetdanser för att lägga ut en modern/jazz typ. Jag improviserade fram den och den är långt ifrån klar, det mesta ska ändrats och egentligen är jag inte så jättenöjd med den. Fast jag vill ändå lägga ut den för att bryta mönster. Get out där liksom!  Men ni kommer få se den igen bättre om några månader. Jag tror att det blir mitt söka-skolor-solo.

 




Vilket tar mig till en annan tanke, jag pratade med Matilda om att söka skolor och som de som inte dansar vet är det ofta en stångdel (där man står vid stången och visar teknik), en golvdel och ett solo. I hennes skola hade dom sagt att i solot ska man egentligen inte ha så mycket golv och teknik eftersom man redan visat att man kan det, man ska helt enkelt bara visa att man kan röra sig. Det gör mig orolig, jag vet inte vad jag är utan min teknik och mitt golv. Betyder det att jag då egentligen inte kan dansa?  Alltså verkligen dansa.
Veckans jobbiga insikt.

Hater, vart tog du vägen?

Nu för en sekund sedan så kom jag på att min särskrivande hater har försvunnit sen det "arga" eller kanske mer försvarande/sanningskommentaren Maja skrev. En dålig hater som inte ens kan försvara sig, men det var kul.
Kom till baka å du sär skrivande hater!

Sizzlas ordförråd och mandarinen i teet.

Just nu håller jag på att laga lasange. Fast min blogg handlar inte om vad jag gör så det behöver jag inte berätta mer om, en sak jag kan berätta är saker Sizzla gillar att sjunga om:
  • Black woman
  • Babylon
  • Fire bun dem
Ibland tycker man att han borde hitta något annat att sjunga om också.  Förlåt Sizzla, jag gillar dig egentligen.


Imorgon natt åker jag till Borlänge, jag blev klart lite längre eftersom jag har lyckats skaffa mig en till intervju som också är på gym. Gym gillar mig det gör inget för att jag gillar gym också.
Fast om jag har fattat mitt liv rätt så kommer jag ändå inte få det, jag är dömd till otur i all evighet..
Mandarinen i teet är ett underground uttryck som jag har stiftat, det kom till någon gång i januari tidigare iår och jag har nu bestämt mig för att föra det vidare. På vinterhalvåret känns allting alltid lite värre eftersom det är kallt ute. Så en morgon i Januari satt jag hemma i min lya i Borlänge. Där satt jag och filosoferade om mitt liv medans jag skalade en mandarin, jag satt och tänkte på samma sak jag tänker på nu - min ständiga otur. Jag undrade varför jag var så himla dålig (deprimerande jag vet) men någonstans här började jag byta banor. Jag kanske inte var sämre än alla andra utan bara att jag tog saker hårdare - så måste det vara! I samma sekund denna tanke korsade mitt huvud tappade jag greppet om min mandarin som åkte rätt ner i mitt heta te som också skållade mig.
Troende eller inte så var det ändå ett solklart tecken, evig otur.

Free Ninja man

Ninja man är en väldigt rolig dancehallartist om man frågar mig. Jag har inte hört  många låtar av ninja man kanske runt 10 tal snåret. Men ingen kan förneka att han är en fruktansvärt rolig clashartist, alla clasher jag har sett med han är han så rolig som man bara sitter och skrattar.  För det första är han så jävla dryg mot alla han clashar med han avbryter, skriker och verkar inte ens bry sig. Han är indeed en fucked up man. Man önskar ju att man kunde få se fler nya clasher med ninjaman men eftersom han mördade någon så kommer det nog inte hända. Han gjorde det någon gång i våras tror jag, lämnade in sig själv till polisen och sa att han hade mördat en man. Som var 20 år. Men still! alla mördar varandra i Jamaica vill vi se sådana clasher igen måste han släppas fri!
Ja egentligen är det väl konstigt att jag vill detta, men det kommer inte beröra mig. Så självisk som jag är.
Och för det andra, hur fan ser han ut? han ser så jävla sjuk ut varje gång. Vilken stil. Varje gång man ser en clash med Ninja man så blir man underhålld i alla fall. Den bästa är med Shabba Ranks på sting 1990 men den kan man tydligen inte lägga in på bloggen så det får bli någon annan rolig istället.

Ninja man är den sjuka killen i vitt som springer och stör i början samt blir knuffad av Capleton "No fockery tonite"
Orkar ni inte kolla på hela ska ni definitivt spola till 08:40 någon gång och kolla därifrån. Då Beenie blir arg på Ninja eftersom han har blivit avbryten ungefär hela clashen. Ninja man blir arg (?) sätter sig i ett hörn och surar innan han börjar dansa. En sjuk man indeed. Jag tror inte ens han förstår vad som händer..



Och snart är det Sting 2009 och jag har ingen koll, typ någon gång i dag eller imorgon får jag sätta mig ner och kolla igenom alla nya låtar och vilka som hatar vilka. Tydligen är Vybz och Mavado vänner.

Eloge till puma reklamer!

Satt och rotade igenom en av mina favoriter Elin Snälls bilddagbok och letade efter vart man kunde hitta dom underbara reklamerna från puma, ibland kan det ju vara kul att se Elephant man springa och Usain Bolt sjunga!
Jag slänger upp dom här.
Och för varje dag som går gillar jag Elephant man mer och mer och ska därför också lägga upp en klassiker med min lilla stjärna. 
Good to go!





"Greetings lion I am the genie of the lamp and you get one wish"

"Eeeh
Mmmm"






Elephant man - Gangsta rock
Inte bara en av världens skönaste låtar utan också en av de skönaste videorna också!



Jag vill också passa på att ge big up till Elephant man som 99% av gångerna levererar sjukt bra låtar och inte bryr sig om big man thing sakerna som ständigt pågår mellan de andra flersta dancehallartister. Elephant man bryr sig mer om musiken och dansen. Skön kille! Big up!

Allt dylikt

Det enda som får mig att inse att julen ligger runt hörnet är snön och alla affärsprydnader, lite stress här och där och kaos i SL trafiken. Själv har jag inte köpt en enda julklapp iår. Jag gillar faktiskt att köpa julklappar, det är en av mina favoriter. Jag gillar att ge bort saker överhuvudtaget, att bjuda på saker.  Fast iår är jag fattigare än en lus, jag fick tillochmed lämna tillbaka det enda jag har köpt till mig själv den här månaden (en plattång på clas ohlsson) för att ens ha råd med mat. Men så är det när man är arbetslös antar jag.
Jag har inte ens förväntat mig julklappar iår, eller jag vill knappt ha några. Jag vill ha ett jobb. Nu går jag bara här dag in och dag ut och gör absolut ingenting, det känns inte ens som jag behöver leva*.


I vår vill jag så mycket, jag vill så mycket hela tiden men är så fattig hela tiden. Men jag ska söka skolor, hur det en blir i höst kan jag inte fortsätta såhär. Jag vill inte dansa på hobbynivå, hobbynivå är för losers. Nej det är det inte, men det är inte för sådana som mig, sånna som vill gå vidare.
Det känns bara som att jag ligger i ett jävla mellanläge och trampar. Jag är för "bra" för hobby och för dålig för dom skolorna jag vill gå på.  Jag får panik, idag har jag tänkt så mycket att mitt huvud snart faller av.

Vilka skolor vill jag söka? Vilka skolor kan man ta CSN bidrag på?
Jag ska söka bland annat i London, Bryssel, Tyskland och Köpenhamn. Men jag har bara hittat information om London contemporary dance school. En väldigt bra skola, flera ljusår över min kapacitet.
Ibland vet jag inte om det är bra eller dålig att vilja såhär mycket.


Sen har jag fått för mig att jag ska åka till Gambia också och lära mig sabar och ndaga, varför måste jag få för mig det mitt i sökperioderna. Då kan jag inte åka ens. Igår ville jag bara skita i att söka och åka dit och softa men idag inser jag att tre månader är inte värt fyra år som jag kanske kan få om jag kommer in på en bra skola.

Nej jag ska göra som resten av Sverige och säga 2010 kommer bli annorlunda!




*Menas inte att jag vill dö.

Uppdatering.

I helgen har jag vart i Borlänge och kollat på dansuppvisningen med bland annat mina grupper. Det var kul och jag kommer sakna dom små knoddarna eftersom jag antagligen inte kommer komma tillbaka dit nästa år.  Dels för att lönen är för dåligt och för att det är så lång tid att pendla. Kerstin tyckte också jag skulle ta en paus. Jag undrar om det var bara för att hon tyckte det, eller om mina grupper var lite "sämre i år" inte själv grupperna utan koroegrafierna som jag hade gjort iår.
Ingen vet..
Men nu tänkte jag posta ett litet videoklipp från mina 10-13 år hiphop nivå 2. Som är lika bra som dom alltid har varit!


.

Jag hatar lågkonjuktur.

RSS 2.0