hold on tight pon de bike back!

Yo! nu äre fredag. Denna helg äre chill eftersom jag är fortfarnde trött efter den mest awesome klassen någonsin.

Så nu tänkte jag lägga in min första Gambiafilm, de kommer komma flera så småning om (när jag orkar) kanske när vi dansar, men jag är så jävla dålig på dom filmerna så jag vill knappt lägga in dom. Här är iallafall en lite sång tillägnad mig (vet inte texten, daaah. Men man hör ju att han säger Amanda) den spelades in när vi satt och chillade efter en dansträning. Africa i tell ya <3

Nästa projekt/dröm/vad-jag-vill-göra är att spara ihop pengar och åka till guinea bissau i några månader och dansa där. Måste först och främst skaffa mig kontakter där, hur nu det ska gå till? Sen tänkte jag senegal så man kan lära sig Sabar, som jag förövrigt kan vara sämst i världen på. ndaga fi life


Urkraft

Igår gjorde jag de bästa jag någonsin har gjort i hela mitt liv. Jag tog en klass på urkraft. De var de bästa! 



N the story goes;
Jag kommer dit, är så nervös för att de är en kille som har klassen (ja jag vet, men känner mig mer bekväm att bli undervisad av tjejer för att jag tycker att killar är bättre) ser antagligen ut som en rädd mus.
Jag hatar känslan när man kliver in i en ny danssal för första gången. Man känner sig helt missanpassad. Alla brudar sitter och stretchar och ser fett vana ut. De är ju i slutet av terminen så alla danser har alla gjort förut, han visar stegen typ en gång och de är två danser vi gör som både är typ 3 minuter långa. Thank god att jag är någolunda snabb på att snappa upp!
i början suger jag men så fort trummorna kommer in börjar jag ösa eftersom man kan fan inte hålla sig till livetrummor!! Efter en kvart av lektionen är jag så trött att jag vill spy. Helt sjukt, har aldrig vart så trött i mitt liv jag svääääär. Älskar att fucka ur till trummor, tror att jag skulle faktiskt kunna leva att bara göra det.
Föruövrigt kände jag påriktigt att mina lårmuskler ångade, de känns som att jag skämtar när jag säger de men så var det. Sjukaste känslan. Men jag gav inte upp (okej lite på slutet)
Ska dit nästa torsdag igen, roligaste någonsin. En trummis tog tillochmed min hand när klassen var slut och sa att jag var grym - bekräftelse, all i need.






Jag har en plan. But I will tell you next time yo


Lite dans

Alltså min dröm är ju att bli assistent till Sara Galan! fan hon är så bra, jag vill bara ta allt hon vet och embrace. Jag vill jag vill jag vill! Tror hon kommer tillbaka till Sverige på vårterminen och jag kommer fan ligga på hennes klasser som en fucking igel. En fucking eagle.
Idag ska jag ta min första dansklass på hur länge som helst. Ska dansa med urkraft (på urkraft?), jag vet inte svenska. Är iallafall lite nervös då jag bara sett dom uppträda..


Säger bara en sak, kolla på alla filmerna, de är så jävla värt!












(vill flika in att den sista dansen där har jag gjort en gång på en av hennes klasser

brabild

Turist. De var inte alls weird när Anneli stod och skrek hur jag skulle göra för att nudda big ben när de gick förbi ungefär tusen människor i sekunden. Men whatthehell vad gör man inte för en bild bra som denna!



shit

Aidonia, en gangska nylåt. Tänkte att jag ska bli sådär bra på dancehall jag var innan. De enda jag behöver är ett fucking internet. Ska de vara så svårt utan internet? Ja de skare tydligen.


Övriigt kan man undra varför är jag så dålig att alltid missa saker? Saker jag missat p.g.a annat.
Aidonia   Whe de fu? detta inträffade när jag var i Gambia, vet ni hur ledsen jag var? Ville tillochmed tillbaka till Sverige för att se han. Var ju fan påväg att åka till köpenhamn 09 av samma anledning.
Elephant man Typ två dagar efter jag hade åkt till Gambia kom ju då energi god till Sverige. Kul. Jävligt kul
Gyptian When u aint got cash, u aint got it. Ok, detta kan ju inte ens mäta sig med det två översta men nog vill man ju alltid se hold yuh och nah let go live. Etana också vill man gärna se.
Spragga Benz I helgen, har inte rört mig någonstans nu på ett halvår och den dagen jag åker till London kommer ju såklart denna mannen till sthlm. Usch.




yo

Nu var det ett tag sedan jag skrev, sket man väl i.
Däremot de saker som har hänt sedan de skrevs här är inte nådigt. De har hänt mycket, tänker berätta ungefär 10% för resten är inte till för att nämnas i en blogg. Asdrygt att jag ens nämner saker jag inte kan berätta, men ni som känner mig kan ju alltid fråga och få a hell of a story.
Är ju hemflygen från London. Lite fattigare, ett par air max rikare. Nej men dom var billigare där. Var där gratis från tors-sön för att jobbet betalade, bodde på 5star hotel foe free. Fick sitta och lyssnar på lite föreläsningar om Curves (gymmet där jag jobbar), olika vetenskapliga test och kost. Jag somnade bara en gång vilket är extremt ovanligt för mig när jag "lyssnar" på föreläsningar. Andra saker som jag gillar i London är Camden market. Jag dör, freakin amazing. Om ni kommer till London så åk dit. Jag ska börja spara nu till en London resa, kan man bo på något billigt hostel eller nått. Bra stad.
Annars är jag helt konfunderad. Antingen säger jag att jag ska ha danslektioner nästa år. Jag vill ju men jag vill ju flytta från Sverige. Eller så tackar jag nej men då måste jag vara ur detta svealand innan april 2011 annars är jag ett fail. Så tackar jag nej har jag värsta pressen, men tackar jag ja är jag bunden. Fan ska man göra? Måste ju ut i världen. But times changes. Fuck.

Chris Martin - Paper lovin
alltså den här låten och jag vi är ju som handen i handsken.




Jah Cure - Belive me



Mitt liv är så sjukt, varför utsätter jag mig för de saker jag utsätter mig för? Jag tycker ju att det är sjukt kul men de är fan inte bra för mig självkänsla i slutändan. Fast som om jag mår bättre med den. Ja, de gör jag. fast fan. Janejjanejjanejjanej. WHAT DO DO? WHE DE FU? Nej men jag skulle nog behöva lite risp och rasp på mitt stora ego.
Såhär ser jag ut exakt hela tiden now a days.




Vybz Kartel - That sweet yuh
Fick ju lov att slänga in en bashmentlåt för att jag var så smooth. Även fast jag börjar bli en riktig sucker för looovesoongss


Alltså kartel är ju så ful jag dör.
"Beat it up like it did something wrong" är kanske ett uttryck men de låter ju onekligen som en copy av "Man beat it like a child when do something wrong" som sas av mr. Idonia i hot fuck typ 2006.. Vet inte, correct me it am wrong

Helloshelo

För att man ska veta vem man är måste man hela tiden göra handlingar som speglar en själv.
Jobbig tanke. Allt jag någonsin kommer göra i mitt liv kommer spegla vem jag är. Har ni tänkt på det? Ibland fattar man beslut som gör en till någon man inte vill vara. Vilket betyder att man är någon man inte vill vara fast man har kontroll över vem man är. Eller har man verkligen kontroll över vem man är?

Igår hade jag danskurser för mina "äldre" damer. Haha dom är inga unga och alerta som min tioåringar men goddamn dom är roliga. Älskar när man verkligen blir glad efter att ha undervisat.
Förövrigt, fan vad jag vill satsa på dansen! känns som att tiden rinner iväg. Har ingen aning som vad jag ska satsa på, det är för många bra dansare där ute. Plus att jag knappast gillar att stå på scenen, just not ma thaang. Borde kanske lansera mig bättre. Hur då? Hur fan lanserar man sig själv? Reklamposters eller? Hur ska ett fail som jag kunna lansera mig själv? Jag har ju knappt tid att duscha, ska jag ut i Sverige och bli känd? HAH! låter som att jag får ta de next lifetime. Fan va dålig jag är. Where is the passion? Jorå the passion is here men the fucking money aint!
Skulle vilja träffa på en dansare som dansar samma stil som jag gör och vill göra någonting med det liksom. Finns det någon där ute? heloooo.. Jag vill alltså hitta någon som är typ exakt som mig, så känner ni att "ah jag är fan rätt lik den där Amanda" så unlucky you men också lucky you för då vill jag vara din dansvän. Jag har mycket planerat för oss åh du framtida kompis. Nej men seriöst jag ska faktiskt försöka reda ut mitt liv nu. Idag är jag pepp. Idag är en början.











Capleton ah di fiah fi dancehall!

..inte för att de här inlägget handlar om capleton. Men de är ju sant.

Igår sög min dag, och hitills har den sugit. För de första är jag fattigare än en lus, erything by order. Inte käkat sen mamma gav mig matlåda, lol. Sen skulle jag städa igår, städade min lägenhet på fucking 18kv m i tre timmar. Dammsög i en timme för att min dammsugare sög (..haha) sen skulle jag byta påse. Vilket jag aldrig har gjort förut, de slutar upp med att mitt golv är lortare än någonsin. Sen skulle jag lägga mig och sova, då jag lyckas ha sönder min säng. Bra. Sen ska jag jobba extra idag fast jag försov mig två timmar. Yes. Life is good! 


Kom ihåg då jag hade denna som ringsignal, men de blev alldelens för hetsigt + att jag tycker att låtar man har som ringsignal förstörs. I wont risk it!







Classic!

 
Weh dem a go do fi hold me?

Dash it weh!

Ville bara säga att de här måste ju vara en av Busys bästa låtar, den är helt sjukt bra!

"Nuh fi hide from the sun cuz gangsta nuh bleach, no"



halkade in lite på gamla sting videos från när mavado och kartel höll på. Ni som vet något om clashen så "sprang" ju mavado från scenen. Ni vet allt "barber bwoi dont run" men hörde just skönaste dissen från kartel

"I think on monday mavado ah start train with Usain yuh know, thats why nike did link him before cuz the running shoes, seh they have a new spikes named gully nike"
haha gully nike!
Fast egentligen gillar jag ju knappt kartel även om han får till det ibland. Han släpper ju bara balader now ah days + att han fick lite storhetsvansinne och gav sig på bounty "the warlord" killer på sting 2009. Påtal om Sting, fan vad jag har kollat på sting den här veckan. Började bara sen glider jag över de här. Om man kollar på sting vet man att man får typ bästa konserten från artisten, jag menar alla fucking tear it up på sting. De artister som jag har sett live som vart på sting är inte ens en tiondel så bra när jag sett dom, även fast dom var bra. Slänger upp clashen nu sen kan ni också hitta lite eyecandy AKA aidonia där. Värt att se de bara för det. När kollade på liveuppträdandet med Malin i veckan fick hon se mig typ gråta och hålla en kudde efteråt för att Aidonia inte var hemma hos mig.. Japp, thats how i roll.

Varför måste sverige vara så jävla säkert land så man inte får ta med sig spraycans på konserter? De ser ju fucking awesome.
Sen lite gunshots på de. Där här du dancehall på ett silverfat!
Alltså de här är ju anledningen til' that I aint never ever gonna leave dancehall! never fuck no



Tror de är dags att studera lite vad som händer iår. Det börjar ju bli dags!



"My pussy so tight its squeezing me, thats why my boyfriend aint leavin me" - Lady Saw

ndagandagandaga

Nu sitter jag här med mamma och kollar på Beck, de är ganska cool.. Nej men jag tänkte slänga upp en dansfilm för att jag vill själv ha flera här. Den här dansen är inte ens speciellt bra, den är från i somras typ precis när jag kommit från Gambia. Personligen tycker jag att dansen är för slarvig för att vara bra, kan dock säga att jag cleanade upp den som fan efter ha kollat på inspelningen.. Bara så att ni vet. Tänkte lägga upp den för att kolla hur jag utvecklas också. Alltid roligt att kolla tillbaka på gamla dansfilmer och jag ska försöka få in lite mer. Im just sayin! aja nu har jag typ förbrett er på filmen, fett löjlig tjej. Men enjoy, i guess?

Jag vill till Gambia i juni och dansa på Kanilaifestivalen!!!
Är de tabaski nu på tisdag eller? ingen har ju koll..
Filmer från Gambia kommer nu på onsdag! woohoo





bra shit....................

Här är exempel på saker jag gillar att göra när jag bor i Alvik, där det varken finns TV eller internet. Vad gör man? själv klart gör man AK ova di wall. den här dansen koreograferade jag noggrant i ungefär tre veckor, its the best i can do. Nej, fast jag kan ju ärligt inte säga att det är fult för att de är typ det här jag gör på mina danslektioner. Lol im so handsome..







"Mek mi tump up yuh pussy like punching bag, Wah beat it like a child whey do something bad" -Aidonia

Citat nummer 1.

Haft en sjuk kväll. Imorgon tänker jag berätta lite i alla fall. Kan inte ta allt här, men jag älskar när man har lyckade helger! Jag hade ju som sagt lyckats haft fem misslyckade utgångar på rad men nu blev de ändring på de.


Annars har jag kommit fram till att jag ska börja posta ett roligt sexquote från dancehall i varje inlägg. De hade jag tänkt hålla på med ändå tills jag antingen glömmer bort de eller att jag inte kommer på något mer. Det sistnämnda är ju knappast en risk för att de händer men ändå. Sen tänkte jag att gör jag ett helt inlägg med bara quotes så kommer ingen ens läsa det.


Mavado - Nuh fraid of dem






"Mi grab her like me ah raper and robber pop up mi cocky like a knife and stabb her" - Aidonia

busybusybusy

Nu håller jag på att ladda upp massa sHiiiit på tuben så snart får ni filmmaraton här på min blögg. Ba så att ni vet. Här är förövrigt en film från när jag såg Busy signal i somras, han är galen. Typ bästa låten också, enjoy!
Om ni inte vill kolla på hela kolla i alla fall de första 10 sekunderna, de är ändå dom som är bäst!




våga inte ens klagat på filmingen eller ljuden, den är inspelad med fuckin mobilkamera och jag gjorde den inte direkt i konstnärligt syfte heller (!)



Hejdu

Bra saker kan hända även mig ibland, belive it or not.
Nej men igår kom jag fram till att de är skönt att hooka med "rätt" personer. Typ vara kompis med dom som kan fixa in en gratis, de hände mig igår när jag och Sofia var ute och softade en öl på kgb. Awesome.
Annars är det soft att jag typ kanske jag vet inte än kanske bara kanske har börjat jobbar extra på skank (!) jobbade där tors-fre denna vecka och ska nog jobba där en torsdag igen. Det är inte mycket men det är något + att jag har velat jobba på skank ett tag nu. Sökte när jag flyttade till sthlm precis men då hörde dom aldrig av sig och shit. Men nu börjar det rulla. Kanske. Kanske rulla.
Andra grejer som händer är att jag har kommit på alla outfits till mina dansgrupper, dom är så awesome att jag själv vill vara med på uppvisningen!


Mavado - Unda yuh skirt


Så jävla bra låt! gillar mavado mer och mer







Gully, gaza eller alliance? Whatever, am where aidonia at!



Hur bra är inte Aidonia egentligen? så bra. så bra


Stört gammal låt men alltså han är ju så snygg! varför är alla brudar så fula? AKA varför är inte jag där?





Saker jag börjat planerat är att skriva ett inlägg om alla sjuka sexgrejer man hör i dancehall. Allt som egentligen är helt stört men phett kul, och för att inte tala om alla metaforer för allting. Har redan börjat skriva på inlägget men jag ska hålla på det ett bra tag så ni får de roligaste, sjukaste och bästa sexcitaten från dancehall! fuckin awesome.

lite slutsatser

Tråkigt att jag just skrev ett inlägg sen hängde sig datan och det försvann. Därför tänker jag inte ens skriva om samma shit!
Saker jag har lärt mig i helgen.
1. Att jag aldrig ska betala för en klubb med "vanlig" musik igen. Eller typ en klubb som spelar musik som jag inte lyssnar på. Det suger ju! Helt bortkastade pengar. Jag riktar mig mycket mot dalarna här också. Ska ännu mer aldrig betala in mig på en klubb i dalarnas län. ever AGAIN! Jag kan inte stå och dansa till monotom house i fyra timmar, det funkar bara inte.
2. Att jag borde börja mixa dancehall. För det är aslätt att få det låta bra eller för att jag är goddamn naturbegåvning (...) Nej men jag satt igår och mixade musik till mina dansklasser, eftersom det är uppvisning snart. Mixarna blev helt sjukt awesome. Det enda jag gjorde var att bomba dom med airhorns och shit så lät det som att de var de enda jag gjort i mitt liv.
3. Att jag borde blivit född som man. Om jag var man och såg ut exakt som jag ville skulle jag helt enkelt vara en gåva till alla kvinnor. Alltså jag skulle vara så snygg. Och perfekt bad. Ni vet killar som är att dom fortfarande vill ha en men they dont give it away to much och inte heller en kille som ska gamea hela tiden och tro att han är något, utan precis däremellan. Jag skulle ha assnygga kläder och dansa dancehall och jag skulle ha så många crushar, fast jag skulle välja DIG! åh i wish...

En sak som hände idag som både var win och fail gick till såhär;
Jag åkte från Borlänge imorse för att jag inte orkade åka hem igårkväll. Därför tog jag morgontåget som går phett tidigt för att jag ska hinna till mitt jobb som börjar nio. Visste att jag skulle bli kanske en halvtimme sen så jag ringde till min chef redan igårkväll och frågade om detta var OK, de var det.
Jag har legat däckad hela resan med huva över fejjan och lyssnat på Buju, därför är jag inte riktigt medveten om vad som händer i the outside world. Väl i sthlm hör jag folk klagar att "varför ska tåget åka sakta när det redan är så pass försenat" Jag fattar ingenting, kollar på min klockan, som förövrigt går helt fel så jag har ingen aning om vilken tid hon är. yeye dom pratar om ett signalfel vid Avesta krylbo. Men när jag kommer av tåget ser jag att klockan är halv tio (!) vilket betyder att tåget har stått en timme i Avesta, och jag har inte märkt SHIT! fatta awesome? Det är ett fucking win! Failet är ju att jag kom 1,5 timme försent till mitt jobb men det var mest SJs fail.


Den här låten är helt underbar, Musas favoritlåt som han har hypat så länge jag kännt den käre mannen. Nu är det min tur att hypa lite tycker jag. Hans röst är ju som en liten guldgruva bara den..

I-Wayne - Cant satisfy her


Rastakillar är förövrigt verkligen inte min thaang däremot är dancehallkillar det, men skitsamma. Det konstiga är att jag tycker verkligen att I-wayne är stört snygg, helt galet. Speciellt i slutet där. Mm mm mmm mmmmmm!!!! Han är ju bara 25 när låten spelas in så han är ju typ inte 40 + som alla andra rastasnubbar är. Men alltså jag vet inte vad det är med han, men alltså sexappeal i slutet I tell YA!
Alltså kollar på videon nu, jag dör lite varje gång alltså. mm. Speciellt när han sitter där efter typ tre minuter in i
videon med den där lilla spliffen, som en klysha rakt in i hjärtat.







Sen fick ni lite dansbilder på köpet också






RSS 2.0