Jag langar livsstatus.

En gång för två år sen frågade min danslärare i skolan varför man har lov fårn dansen egentligen. Jag undrade också det då, men nu vet jag. Min kropp börjar gå sönder, det vart så förra året tiden innan alla uppvisningar. Skolan kör sista rycket, man är stressad över danser som inte är klara, placeringar, musik och våran slutprokution på det.
Igår var jag så trött att jag knappt orkade ta av mig mina strumpor, jag var lika trött idag. Funderade på att skippa baletten bara för att jag var så trött i kroppen. Men det gjorde jag inte, det går ju bra när man väl står där. Men efteråt alltså. Jag tror inte att min kropp kommer palla två veckor till.
Nästa vecka har jag sammanlagt 9 föreställningar + träningar.
Det är nu den dära saken man går runt i börjar strejka. Tyvärr är det dålig tajming eftersom tiden inte räcker till för att jag ska lyssna på min kropp. Jag hoppas att den håller ut två veckor till iallafall.



Igår var tidningen och intervjuade oss, här är artikeln för dom som vill:

http://www.dalademokraten.se/Templates/pages/news.aspx?id=67134&epslanguage=sv



Aidonia, min kille.

Jag är så jävla  besviken på mig själv! Kollade på papas kappsäck klipp på youtube idag från avsnittet då han var på Jamaica, eftersom jag ville se intervjun med Cecile. (Såg avsnittet då det gick på tv också)
och där  mitt i alltihop ser jag ett klipp med  Aidonia, från det avsnittet! Och jag kommer att jag kommer ihåg det, jag tänkte något i stil med; skön kille. Inget mer! Jag kunde ha gjort vad som helst, laddat hem lite, kollat på youtube men jag gjorde inget. Vilket retard jag är.
Jag upptäckte inte Aidonia förens under sommaren 08 och jag kunde upptäckt det mycket tidigare.
Vad har jag hållt på med?! jag trodde högre om mig själv.


Jag är dock fortfarande kär i Aidonia.

Blaze it up! kakakakakaka!





Saker som underhåller mig på olika sätt.
  • Killen som säger boom boom boom får säkert spö sen, man tar inte över sådär!
  • Boom boom boom har ljusblå dress, inte okej
  • Aidonia blir nog lite arg på han
  • Efter 0:45, Aidonias blick = Priceless
  • Aidonias skratt, som är gulligast i världen
  • Han pratar sjukt snabbt
  • Vid 1:24 hans blick när hunden börjar skälla. Uppenbarligen hatar han hunden
  • Och att han såklart sitter på en motorcykel, hah

Lite dubstep

Den här helgen har vart en bra heg (det är en anledning till varför jag inte har uppdaterat). Eller det har vart lagomt jobbigt eftersom jag och Maria skulle köpa flygbiljetter till Tyskland inför summerjam festivalen. Då flygsidan bestämde sig för att strejka denna helg.. Jag hade peppat så mycket inför att ha det beställt men nu får man väl vänta lite till. Hoppas den inte håller på allt för länge bara.

Förövrigt har jag alltid gillat dubstep men aldrig riktigt kollat vad som finns förutom Benga och Burial typ. Men för någon månad sen upptäckte jag Kind Soly som gör galet bra dubstep.
King Soly - Tamil dub är en så bra låt att det är insane! Man har många roliga minnen till den i alla fall..
Så som vanligt langar jag låtar på youtube, lyssna och njut!







rytmen till pop it off..

Med hjälp av min käre vän Lars så kan jag nu ungefär 5 minuter senare berätta att rytmen heter  "Shadow after dark riddim" och är inte helt oväntat producerat av Stephen "di genius".

Aidonia, igen

Jag kan inte sluta tänka på Aidonia intervjun. Jag längtar verkligen tills hans album släpps i slutet av året. Som han påstår på intervjun iallafall. Har dock en känsla att den kommer bli lite sen och säkert komma i början av 2010 istället. Eftersom jag tycker det alltid blir försenat inom dancehall/reggae världen.Det som är bra med dancehall är att atisterna inte direkt ligger och suger på låtarna. Så man har säkert redan hört 90% av albumet när det släpps.

Jag gillar verkligen Aidonia, han ligger högt på listan och klättrar ständigt. Han har många låtar som är sjukt bra men en av mina personliga favoriter är "Pop i off" den låten har verkligen allt. Låten är så himla händelserik och passar verkligen perfekt till rytmen.
(Som jag inte tycks hittanågot namn på även fast jag har letat som bara den!)
Jag har lyssnat på den så många gånger men tycks inte tröttna. Vilket är ganska ovanligt när det gäller mig eftersom jag har en tendens att hypa en låt i en vecka innan jag glömmer bort den.

Lyssna och njut. 
Sjuuukt bra



Jag langar livsstatus.

Idag har vart en helt okej dag. Jag kanske ska söka en skola i Danmark. Fast även om jag kommer inte kan jag inte gå.. 70 000 kronor för ett år är way over my league! Ibland verkar det som alla har världen fertaste sparkonton utom jag. Livet vore lite enklare om jag hade ett sparkonto med sisådär 200 000 kronor på så man kunde söka en schysst skola, skaffa bostad och komma igång. Men det har jag ju inte.. det är alltid så att jag har kämpat hårt för det jag velat haft i mitt liv, lätt tre gånger hårdare än någon annan människa i ett iland.

Folk bukar undra vart jag får min självdisiplin ifrån (känner att  hur dubbelmoralen strålar när jag tidigare nämner min dåliga självdisiplin). Jag tycker den är dålig. Andra folk brukar kommentera hur bra den är, att jag lär mig saker på en dag ungefär. Men det är så jag har varit, vart skulle jag vart i livet utan den? Varför ska man sega på saker när man kan lära sig dom snabbt. Det är väl snällt när alla tjatar om att jag är vig på dansen fast jag är bara normal vig för en dansare, det är inte som att jag har haft turen att blivit vig.
 Jag sitter där och stretchar tills jag känner mig svimfärgdig av smärtan, jag har kämpat för varje cm i split och spagat!


Annars tänkte jag bar tipsa om en schysst artist som heter Eloquent. Jag har inte hört så jättemycket av han, kanske 8 låtar. Men jag tycker han är väldigt bra och han har den basiga, mörka rösten som jag älskar!
Tyvärr så hängde han sig efter han hade skjutit sin flickvän någon gång under 2008. Väldigt tråkigt då han är/var väldigt bra. Jag langar youtube, lyssna och njut!








En bra undring är varför Runthrough stavas så sjukt krångligt, det disskuterade jag och Simon idag. Det borde stavas Runfro, mycket enklare och det låter ju likandant.

Jag är bitter.

Idag skulle jag egentligen ut och springa innan träningen men det orkade jag såklart inte. Jag fattar inte grejen, whats up med min självdisiplin? Kan man inte äta kosttillskott för att få en bättre.
Senare idag ska jag undervisa i jazz och disco. Och jag hatarhatarhatar min showjazzkoreografi, den är grymt ful och jag vet inte vad jag ska göra. Allt är Ylvas fel, jag skyller på henne. Om jag bara hade haft tid att planera mina lektion och inte hade behövt rycka in i sista minuten och inproveresat ihop varje lektion för att hon var sjuk och skulle göra andra saker så hade jag haft en bra dans. Inte den skitkorografin jag har nu. Funderar på att byta, kan man göra det tre gånger innan uppvisningen?
Jag hatar musiken också, jag orkar inte schlager och radiohits, det är inte riktigt min grej.




Idag är jag bitter fast Bitty McLean räddar mig.

Värst vad jag hade att säga då.

Idag har jag haft en väldigt bra dag! Jag klev upp klockan sju och var superpigg sen åkte jag till skolan till 09:40 och tränade till våran slutprokution till klockan kvar över tre, då åkte jag hem. Åt mat, plugade, chillade lite innan nästa träning som börjar klockan sex som är ett dubbeltpass för mig eftersom jag både har egen klass och undervisar.
Det har inte hänt så mycket men jag är glad, det är sol.
Jag har upptäckt Bitty McLean som jag inte vet varför har undgått mig! Det bästa reggae/lovers rock jag har hört på länge. Åh det är så mysigt i det här vårvädret!

Sen har jag hunnit gått igenom Godd life rytmen också. Som var bra! Sizzla levererar sjukt bra på den! Känner mig alltid så löjlig när jag håller på såhär men det känns som Mavado har tappat mycket sen 09 började, det kanske bara är jag som känner så men han har ju knappt någon text i sina låtar, till exempel "So special"  den går ju rätt lika hela tiden, det är liksom okej med en sån låt fast . Men när jag hörde "High under" på good life vart jag besviken, jag förväntar mig mer av han även om jag aldrig har varit ett renodlat Mavado fan.  Är det sedan han sprang ut från scenen under sting kanske? Jag vet inte. Han kanske har aldrig vart någon riktig textspottare som t. ex kartel men jag minns han bättre än såhär.




Bujus byxor

Jag roas alltid av reggaevärldens klädsmak som inte är den bästa.
Buju är söt med whats up med byxorna?

Fast är det är trots allt rätt charmigt. Tänk om modet i Jamaica var helt galet snyggt!  kom just på mig själv att försöka säga det som om det var något dåligt, vilket det vid mer tanke inte skulle varit. Fan va snygga alla hade vart! Fast det skulle vara mycket mindre skratt i livet. Jag skulle beskriva den Jamaicanska stilen som något man kan köpa på en marknad i Turkiet fast mycket dyrare. Byxor med Dolce & Gabbana skriver över ett par med mening utslitna jeans.
Äh nu ska jag sluta klaga, jag gillar det ju!





Idag har jag bland annat tränat fast jag har också lyssnat igenom Buju Bantons nya skiva Rasta got soul som släpptes ganska nyss.  Jag gillade den. 

Min dag

Igår var jag och kollade på min kompis Tom på arenan, han var bra. Fast egentligen hade jag inte förväntat mig något annat. Jag skulle vilja gått på Klubb Ohm också fast jag hade varken råd eller någon större lust. Fanns några/någon person som jag tänker undvika till fulla denna månad, och hela livet också för den delen. Ibland önskar jag att alla bara kunde låta mig vara och fatta vinken.  Men ikväll ska jag kanske ut, jag ska dricka vin iallafall så vi får alla hoppas på ett vackert inlägg mot natten.


Jag har just tankat hela Sky Daggering rytmen och ville bara tipsa om den, har aldrig lagt ner så mycket tid på någon annan låt än Aidonia - 100 stab på den rytmen. Men jag vill verkligen tipsa om den, jag tycker alla låtar på den är väldigt värda att lyssna på. 
Jag tycker fortfarande att Aidonia mördar på den rytmen men Lickkle Joe - Watch me är också sjukt bra. Även fast han har lite för ljus röst för mig.  Den ligger sist på mixen som jag slänger upp nu.



Klassiker

Alltså den här låten är så sjukt jävla bra, det är helt galet. 


Aidonia, min kille.

Aidonia, min stora kärlek! nej inte riktigt men han är så söt. Som en stor nallebjörn man bara vill ta hem och gosa med.
Han skulle bli en superbra pappa och en riktig mysgubbe trots det faktum att han är dancehall artist. Eller trots det fakum ska man nog inte säga. Eftersom jag tycker att de flesta dancehallartister om man bortser från Mavado och Ninjaman verkar vara en bunt mysiga gubbar som bara behöver bekräfta sig lite. Jag vet att dom alla är mjuka som glasyr bakom skalet.
Det är bland det bästa som finns att kolla på intervjuer med dancehallartister. Alla är så mjuka mot vad dom är på allt annat, d.v.s musik, bilder och live. Jag njuter av varje sekund.
Fast jag njuter mest efter 1 minut och 23 sekunder. Blaze it up! kakakakakaka.
Det var så jag föll för Aidonia.

aidonia freestyle

Dejtingspelet

Jag vet att tjejer tänker på det, men gör killar det? Detta eviga dejtingspel. Det finns en riktig hatkärlek runt om det.
"Jag skriver längre än han, fast han skrev ju först, fast jag skrev två gånger på rad"  Vem tar ledning?
Jag tvivlar på att killar tänker på det som tjejer gör. Min kompis berätta just att hon hade stavat fel med flit för få det att verka som att hon inte brydde sig så mycket. Men spelar det verkligen roll? Om killar inte tänker på det varför ska då tjejer göra det. Fast vem är jag och säga till om egentligen, jag analyserar jämt sjukt mycket innan jag skriver, smsar, ringer eller pratar. Man är ju aldrig sig själv när man dejtar.

Min låt

Vybz Kartel ft. Spice -  Rompin shop

Det är min låt, det är den jag har lyssnat på lite för ofta. Har alltid lyssnat på youtube, har också försökt fått tag på den ett längre tag. (Jag erkänner att jag faktiskt inte har varit superengegerad) Fast nu är den äntligen i mina händer.
I början av december var det verkligen min låt, lite dissad, lite ledsen och mycket Vybz Kartel.
Det är något i råheten som får mig att ta allting bättre. Jag gillar det verkligen, slacknessdancehall är min grej. Har alltid vart, kommer alltid att vara.

;





Den 19 maj spelar Mavado i sthlm. Dit ska jag.

Att rörelse betyder så mycket.

Egentligen vill jag inte ha en ful "idag har jag gjort, ätit, klätt mig i, känslo blogg" Men jag måste skriva av mig lite.



Jag ville bara säga att det är inte ofta man känner att man verkligen tycker om en bild på sig själv.
Men den här bilden älskar jag, okej jag har inte100% teknik, ingen 180 graders uttåtvridning. Men det handlar inte om det, det handlar om uttrycket i mitt ansikte. Jag ser väldigt fokuserad och väldigt lugn ut. Den beskriver alla mina känslor kring dans.
Även fast dans kan beat you down med låg självkänsla och när allt blir fel, all smärta så är det helt underbart. Ibland när man gör  hopp och det känns som man kan glida i luften föralltid, då är det verkligen värt allt man genomlidit. Som jag har gråtit för dans. Det känns som det är bara när jag dansar jag kan tänka klart.

När man jag är själv kvar i danssalen efter att ha haft klass och sätter på en låt och bara dansar, fullt ut. Ingen som ser, det är bara jag. Ingen dömmer, ingen hejjar på, ingen berömmer. Det är då, i  just det tillfället jag är lyckligast. När låten är klar och man står där, mer svettig än efter en timmes springtur, så trött att man mår illa, men mår så bra att man kan besegra världen... Det är så jag inser varför jag dansar. Det är då jag är fri

Fortfarande nykter

Igår så blev jag ju påmind om att jag faktiskt hade denna ännu ouppdaterade fylleblogg.
Har glömt bort det varenda fylla, eftersom jag har vart just full. Men jag lovar att det ska bli skärpning. Imorgon ska jag ut och jag ska knyta ett litet snöre runt ingret för att komma ihåg detta.

Måste få se resultatet av denna helt underbara idé. Jag tänkte dock lägga upp lite snygga sms som jag lyckasdes få iväg igår innan studentkickoffen. Som en aptitretare.

"Det var säkert denjnG ÄR VIS-. estämmer musiuken+. hur går det mwed ölNDET"


 "Jag är inte ´på harrys än men snart dANaRAR JAG NOG¨på borden, jag är freakin awesomesuper drunk det är nice. Själv då? jag skriver päå internet. yeah oh my god"

Vet ni vad som suger med att blogga? jo att det känns som jag sitter och snackar ut i tomma intet eftersom jag ändå har ingen som följer den.

RSS 2.0