Amanda med flow (?)

Idag var jag på arbetsintervju i den stora staden. Jag fick jobbet, jag var faktiskt inte så glad att som jag trodde att jag skulle vara. Det kändes som jag bara fick tjänsten för att dom behövde folk. Fast ett jobb är ett jobb, speciellt en heltidsanställning. Jag fick ångest över boende och ekonimiska problem. Alltid denna ångest, right
Jag och Elin gick runt med på stan då Elin lämnade CV:n och jag var bitter av någon jävla anledning. 
Senare mötte vi upp Lasse som kom och lunchade med oss, det var trevligt. Det var år och dagar sen jag träffade Lasse. Under vår sena lunch som vi hade skjutit upp på p.g.a pengabrist kom Evelina. 
Jag berättade att jag hade fått jobb och behövde boende. Hon sa att hon skulle flytta ihop med sin kille i slutet av September och att jag antagligen kunde ta över hennes. Vilket är hur skönt som helst eftersom Evelinas lägenhet är väldigt fin. 
Jag kunde flytta in och bo med henne ungefär en månad innan så runt slutet av augusti alltså. Niceness!
Nu behövde jag bara fixa boende i två/tre veckor. Men såklart så tänkte jag ta itu med det senare, så vi spenderade några timmar i solen på trappan vid hötorget. Där mötte jag en gammal kompis och berättade att jag hade fått jobb och behövde boende en kortare tid, hon sa att hon hade ett rum i deras lägenhet. Jag tog hennes nummer och kände my flow. 
Senare kom Evelinas kompis Anna som jag berättade ungefär samma sak för, hon sa att hon hade ett rum på fredag. 
Varför detta flyt? Jag har aldrig flyt, är det verkligen ett nytt liv jag skapar? Amanda som har flyt. 
Jag tror jag skulle gillare, en brud som glider och säger "Det löser sig, det gör det alltid" För det verkar uppenbarligen som det gör det nu. 

Jag gillar att vara med Evelina, hon ger sig ifrån en så bra energi. 

Fritz Haber, en misslyckad man.

Ibland om man känner sig misslyckad kan det funka bra att tänka på Fritz Haber. Om ni inte vet vem det är så tänker jag skriva ner lite av hans livshistoria.
Fritz Haber kallas också för giftgasens fader. Han uppfann den inte men han kom på idén att man kunde ha det som vapen i krig, det var ju mycket mer humant än kanoner och skjutvapen.
Den 22 april 1915 inleddes gaskriget och tyskarna släppte ut 168 ton klorgas, ungefär hälften av 10 000 man dog och resten blev antingen svårt skadade eller flydde. Haber befordrades då till kapten. En som redan såg problemen från början var Frtiz hustru vid namn Clara. Hon var också forskare och ansåg att vetenskapen inte skulle användas för sådana syften, utan istället goda syften. Fritz vägrade lyssna på henne, då tog hon hans tjänstepistol gick ut i trädgården och sköt sig i hjärtat. Av någon anledningen stoppade detta inte Frtiz Haber som fortsatte experimentera med olika giftgaser. 1918 fick han nobelpriset för hans nya metod för att skapa ammoniak. Lyckad tänker kanske ni, men Fritz Haber han uppfinna en sak till innan han dog - Zyklon B, som skulle användas som insektsbekämpningsmedel.
Han dog 1934 och hann därför inte uppleva hur tyskarna började använda Zyklon B i koncentrationslägernas gaskammare.
För vem vet vad som hade hänt om han fortfarande levde, hade han blivit ihjälgasad av sin egen uppfinning? Detta är inte en omöjlighet eft4ersom Fritz Haber själv var jude.

Sex

Jag bryr mig inte om folk säger att det ser gay ut när killar dansar dancehall.
Det är topp fem på sexigaste saker som finns, check it out!



Ny livsstil eller inte? Det är inte upp till mig

Egentligen vill jag inte skriva det här inlägget men jag måste. För jag hatar att hoppas på något, man blir oftast besviken. Och är det något jag hatar mer än att hoppas är det att bli besviken.
Men jag måste få ur mig hur mycket jag vill ha jobbet i Stockholm. Det skulle verkligen betyda världen för mig. Jag har varit på ett flertal arbetsintervjuer förut men ingen som har betytt en så stor livsförändring som denna gör. Skulle jag få det här jobbet skulle jag flytta till Stockholm och klara mig själv. Jag skulle behöva skaffa en egen lägenhet, betala hyra, räkningar, mat och allt annat, städa, diska och tvätta själv. Vara i en ny stad och bevisa att jag klarar av det.
Jag tror att dom kräver erfarenhet, och det har inte jag. Jag har inte jobbat på café i tre år. Jag har bara haft korta tillfälliga jobb så jag måste övertyga dom med min personlighet. Idag när jag stod och borstade tänderna så tänkte jag att det skulle vara skönt att vara troende ibland, då har man något att skylla på liksom. "Gud ville inte att jag skulle ha jobbet" men det kan inte jag säga som absolut inte är troende, jag måste lita på mig själv som människa. Det är jobbigt, usch vad jag finner det jobbigt.
Allt kändes dock bättre då jag hade pratat med Lovisa, hon piggade upp mig. Sa att jag skulle vara mig själv och att får jag inte jobbet beror det inte på mig utan att dom har anställt någon annan innan. Ibland behöver man verkligen höra såna lätta saker. Att bara prata med någon som tror på dig betyder så mycket. Jag kommer tvivla på mig själv tills jag sitter på arbetsintervjun, för jag vet innerst inne att jag är rätt bra på att sälja mig själv. 
Försöker tänka positivt. Jag fick komma på den här arbetsintervjun p.g.a kontakter och om jag inte får jobbet är jag bara tillbaka på samma villkor som de flesta som ska flytta till en ny stad. Jag önskade att han hade sagt "Kom imorgon" istället för att jag skulle vänta en hel vecka. Jag blir alltid så nervös. Jag hoppas verkligen på det här.
En livsförändring är något jag behöver nu.

Do the airhorn dance!

Här är en låt jag bara fick lov att slänga upp. Jag hittade den under min desperata jakt efter ett airhorn. Som inte verkar finnas i Sverige(?) Om någon vet vart dom finns att få tag i kan ni gärna lägga en kommentar. Helst skulle jag vilja ha en man blåser i själv men dom vanliga går också bra.

Do the airhorn dance!
Nu vet jag vilket steg det är som gäller nästa gång man går ut i alla fall.
2:45 in i låten kommer en intrumental del som är så sjukt bra! Så ge inte upp låten förens ni har hört den delen, aight?


Toddla T

En väldigt vit kille vid namn Toddla T från Storbritannien gör dancehall. Det låter kanske inte så bra när man först hör talas om det, däremot låter det väldigt intressant. Jag hade sinnet halvt inställt på att grilla Toddla T när min kompis Elin först tipsade om honom, men absolut inte. Han var överaskande bra, men kom tipset ifrån? Elin är ju inte den med dålig musiksmak direkt. Jag gillar det och det är någon jag tänker hålla ögonen på är det lille Todd's dancehall.  
Nej nu ska jag skriva på Toddla T's myspace att det är dags att resa till Sverige, bye!


"Rice n peas n chicken is nice"

Lite ovant med en låt som handlar mat och inte om sex och vapen, men jag vänjer mig mer än gärna. Mer än gärna var lite överdrivet, jag kommer aldrig lämna min slacknessdancehall.


Se mig.

Jag är rädd över att flytta till Stockholm, även om jag kanske inte får jobbet så vet jag att jag kommer hamna där inom en snar framtid. Jag är rädd för att bli bortglömd, ensam och bortkommen. 
Att jag om ett halvår sitter där ensam någonstans i Stockholm och tänker på alla mina vänner som jag hade. Det känns som jag har kommit till en punkt i livet då jag varken kan stanna kvar här, dels för att de flesta av mina vänner kommer flytta och för att jag inte mår bra i Dalarna. Eller jag mår bra, men ändå inte. Jag behöver en större yta att röra mig på. Det känns som att de vännerna jag har haft som några av mina närmaste har svikit mig på något sätt. Eller jag vet inte, jag försöker höra av mig men jag får ingen direkt respons. Det känns som att jag dög för tillfället bara. För det är så det känns ibland, människor överhuvudtaget brukar tröttna på mig. 400 år blir till 4 minuter. Jag tänker inte förklara, för jag förstår. Ett sms kan betyda lite mer än vad man tror ibland. Det har aldrig hänt mig att någon jag inte förväntar mig ska skriva "Hej det var länge sen, jag saknar dig."
Ta mig inte fel på något sätt nu, jag uppskattar till 100% de människorna som finns runt mig och det är inte så att jag är missnöjd över att inte hela världen är vän med mig. Jag tänker vara ful nog att säga att det här riktar sig bara till vissa personer.
Jag hatar att känna mig bortglömd och sviken, varför finns det folk jag måste höra av mig till hela tiden. Varför kan inte jag få ett spontant sms då och då. Är jag verkligen så dryg? Det enda jag önskar är att någon ska berätta för mig hur man beter sig mot folk, så att de ska gilla en alltså. Jag är så pass beroende av vänner så att jag är beredd att ändra min personligthet bara för att få lite uppskattning av folk man har varit där för så pass länge. Patetiskt ellerhur?
Antingen är jag inte värd tiden för ett sms eller så är jag bara bortglömd. Varför är jag bortglömd? Varför, varför kan någon snälla berätta varför? Det är sådana dagar det känns som att regnet faller av en anledning.
Jag finns här, se mig!


Jag ska vara löjlig och ge en eloge till Ida som skrev till mig under det här inlägget. Det betydde väldigt mycket.

Chino

Han kan vara den enda i hela dancehallvärlden som vet vad snygga solglasögon är. Han har flera snygga par + att han hade väldigt fräscha sneakers när jag såg honom på summerjam. Tyvärr så tog jag aldrig någon bild utan en hord filmer istället. Kanske borde lägga upp dom någonstans. Go Chino, bring fashion to Jamaica!



Förövrigt fick jag huvudvärk för jag såg hur mycket som hade släppts i juni/juli som jag inte har gått igenom. Det känns lite jobbigt men imorgon ska jag ägna större delen av dagen åt att lyssna som en galning. .. det vill säga om någon mot all förmodan ringer och vill göra något med mig. Jag tror inte ens någon gillar mig länge. Dancehall gillar mig


.


En hunk.

Jag är egentligen inte så mycket into cream, om ni förstår vad jag menar. Men vem kan gå miste om Matthew Gray Gubler. Förmodligen världens snyggsötaste varelse som har en blogg där han scannar in saker han har skrivit på papper. Jag har sagt att jag aldrig ska gifta mig någonsin men är det någon jag vill göra de med är det honom.

Varsågod Elin också försten, jag ägnade en tanke på dig när jag googlade.


Drömjobb och Squeeze her breasts

Idag gick jag upp klockan tio och ringde till ett jobb i Stockholm. Och nästa måndag klockan 09:00 ska jag på intervju! det känns skönt, nu ska man bara hitta boende också.
Jag har kommit till insikt med flera andra saker idag, bland annat att jag måste vara renare på vänster sida av kroppen eftersom 90% av min tid i duschen står jag så duschstrålen träffar vänster sida. Min andra insikt var att det är jag själv som ofta begränsar mig själv och mina möjligheter med negativa tankar. Jag är ofta väldigt positiv, eller mot andra. Inte mot mig själv, klyschigt nog. Jag tänker inte ens tjata hur jag håller på eftersom j 90% av världens befolkning känner exakt likadant.
Jag tänker också vara en bloggbög och lägga ut ställen jag skulle vilja jobba på (Som känns realtistiskt i nuläget, alltså inte koreograf till So you think you can dance eller något, haha)
  • Foot locker (världens snyggaste sneakers)
  • Skank (snygga kläder, bra musik och de verkar ha en schysst personal)
  • Din sko, eller annan skobutik
  • Någon cool skivaffär
  • American apparel, monki eller weekday (I den ordningen,  ett minus är att personalen verkar lite snobbig)
  • Danslärare på någon dansstudio i Stockholm
Övriga sysslor idag är att jag har ringt skatteverket och hade köplats 55 fast led ändå fram till slutet och i nuläget är en lapp påväg hem till mig om namnbyte. Eller ja, efternamnsbyte "Amanda Andersson Hagberg" Lite mindre mainstream. Sen har jag övningskört och skrikit för vi har tränat rondellkörning.
Egentligen vet jag inte ens varför jag berättar det här, det är inte så att mitt liv är så kul att folk vill läsa om det.

Jag slängde upp en mix på den förra veckan och nu kommer orginalet upp. Mavado - Neva belive yuh en låt som man både kan dansa och ligga till. Jag vet inte vad jag skulle vilja göra helst till den, eller jo det vet jag. Dansa ..jag tror närmare bestämt att sex är 99% uteslutet av mitt liv nu, fast det är rätt lugnt. It aint that great anyway  ..hrrmf.
Just ja, låten. Jag tycker helt klart att det är en av Mavados bästa låtar, efter Squeeze her breast som han nog aldrig kommer att slå. Men ärligt, vad slår en låt där refrängen går "Squeeze her breast dem like the trigga of my gun" Det är vad jag kallar straight up G!
Vilket får mig att undra varför jag inte har tipsat om denna nu när jag har hypat den i ungefär ett år. It's your lycky day, jag slänger upp båda!
Och av detta inlägg kan vi sammanfatta att herr. Mavado är en boob-man.

Mavado - Neva belive yuh
Gal a breast dem stiff, mek my pants front lift




Mavado - Squeeze her breast
It's a fuckin affair gal siddong pon mi cocky like chair, gal


Jämförelsen som måste göras

Jag tänker inte sluta tjata om mina konspirationsteorier om Lisa Hypes kåta beteende mot Kartel. Jag tänker slänga upp en bild på Hype och Vybz samt. Vybz och Spice för att jämföra lite

Bild 1 Vybz Kartel och Lisas bild är lite mer sexuellt än vad man tror. Det finns en bildserie och egentligen är hon naken under och har Kartels skjorta på sig. Bara så att ni vet. Men kolla hur hon drar i hans slips och ser freakin kåtast ut i hela världen. Det ser ut som att det är Kartel som har kontrollen i den här sitationen och jag tror att han skulle få Lisa att göra i princip vad som helst. Hon lägger sig i underläge (med flit?)och är en väldigt liten kvinna som är olyckligt kär i Kartel som bara låg med henne för att han måste göra sånt. Lisa kom igen! han är över dig nu, gå vidare god damnit! (Nu kommer det säkert komma fram senare att Kartel och Lisa dejtar men jag bryr mig inte för att man ser att hon vill ha han tusen gånger mer än vad han vill ha henne.)
Bild 2 Här ser vi ju att Spice har kontrollen och man tänker knappt på Kartel. Hon ser cool ut och har inte samma "ta-mg-hårt-nu" blick som Hype uppenbarligen har. Medan Lisa drar i Kartels slips i tron om att han skulle vilja ha henne har Spice sin hand kontrollerande på hans huvud. Som att hon skulle kunna trycka bort han vilken sekund som helst, eller trycka ner han. Även om inte Kartel är ett fan av oralsex kan jag tänka mig att han gör det för Spice, som är snygg. Nu ska jag ladda hem Spice och hylla makten över kvinnorna. Ladies are pimps to.
(Man kan lägga märke till att Kartel har gjort smygreklam för sina kondomer daggaring också)



Rastafärgerna

Alla dessa freakin rastafärger, whats up med det? Bob Marley hudfärg var inte grön, gul och röd som folk fan kommer tro om 20 år om det skulle fortsätta med den här hypen av dessa oändliga rastafärger. De finns överallt och det är inte okej. Folk vet knappt vad det betyder längre! Jag tänker inte ens förklara, för att om någon är så korkad får ni googla själva och skämmas. Jag fick lov att skriva om det här på min blogg eftersom jag pratade med en kille som skulle förklara uppsala reggae festival, det sas något i stil med.
M: Uppsala reggae festival är underbart, rastafärger och dreadlocks överallt, du är välkommen överallt
Jag: Jag är inte så mycket för rastafärger och dreadlocks
M: Varför åker du dit då?
Jag: För att jag gillar musiken

Och frågan är, sen när utklassade dreadlocks och rastafärger ut reggaemusiken?

Jag kan lika gärna erkänna att 2007 ägde jag en adidasdress med "rastafärgerna" på. Jag tyckte de var fint, jag sålde den dock efter ett år då jag knappt använde den. En stor del till att jag sålde den var också för att jag tycker att det ser ganska löjligt ut och att alla samhällets bottenskrap envisas med att använda dom. 




Herregud alltså.



Jag tycker faktiskt att Bob Marley, trots sin rastafarireligion är större än att av 14-åriga photoshopare bombas med grön, gul och röd.

Lisa Hype

Nu ska jag försöka sumera ihop mina blandade känslor om Lisa Hype.

Lisa Hype, medlem i Portmore empire. För er som inte visste så är det Vybz Kartels lilla artist skara. Där ingår bland annat Aidonia och Black Ryno. Men det är strunt samma nu, åter till Lisa Hype. En dancehallbrud jag har väldigt svårt för. Just för tillfället så tycker jag att hon gör ganska dålig musik och jag vågar säga att det känns som att hon är en kvinnlig kopia av Kartel när han gör sina halvdana lugna låtar. Fast jag gillar henne också på något sätt, hon är en av de tuffa brudarna i dancehallens värld och jag tror att hon kommer bli större, när hon börja släppa lite bättre låtar. Det känns som en artist jag ska hålla ögonen på och jag kommer nog ge henne några chanser det närmaste året för att se vad som väntar.
Det konstigaste är att hon känns som Vybz Kartels största groupie, whats up med det? Jag har en liten filosofi om det här. Jag tror att hon först och främst kom in i Portmore empie bara för att hon låg med Kartel, sen dissade han henne när dom hade legat. Fast trots allt detta drama så har hon fortfarande en crush på honom. Detta är mina exakta känslor jag får när jag ser Lisa Hype med Vybz Kartel.

När jag kollade på denna musikvideo med Kartel och Hype så såg jag hela tiden hur hon ville, ja rätt ut sagt knulla honom. Jag vet att dancehall anspelar mycket på sex men det här var inte samma sak, det var någon annan. En attraktion kanske? Efter jag hade sett videon så läste jag kommentarna och upptäckte då en intressant sak. Det stod "there is just one thing I don't get...put your timer at 2:40 ou'll notice that Lisa was about to kiss him & he shook his head & pointed to his chin...what's that all about?"
Och det stämmer så jävla väl, kolla på videon, Uppenbarligen har dom gjort någonting? Eller, vad tror ni kära läsare? Hon klänger förövrigt ganska kärleksfullt på Kartel hela videon. Spice gjorde det också men med värdighet och utan kärlek.
Jag kommer hålla koll på Lisa Hype, både för att hon kanske släpper en hit och för att hon har världens fetaste crush på Kartel. Gud nåde henne om hon börjar klänga på Aidonia, hon är ju ful.

Så gott folk, kolla extra noga på vad som händer 2:40, annars enjoy.
Ett annan sak man kan lägga till är Hypes dryga reaktion när Kartel säger "Gal mi luv yuh" efter 24 sekunder.
Haha vafan?


Still aint pleased, but am I ever?

Vad är det som spelar roll egentligen? I slutändad alltså.. Eller såklart är det ju vänner, ett kärleksförhållande kan aldrig riktigt mätas med en vänskapsrelation, det är min personliga åsikt. Vänner finns oftast kvar på ett sätt som ett kärleksförhållande inte gör..
Jag har åter igen börjat komma in i en period då jag känner mig väldigt ensam. Jag tror innerst inne att det beror på att de flesta av mina vänner bor i Falun och jag inte har pengarna att åka buss dit just nu. Men jag känner mig ensam, jag saknar någon att mysa med bara. Någon som gillar mig mest, ett förhållande det vill säga.
Jag vet inte riktigt varför eftersom jag vet av egna erfarenheter att ett förhållande inte löser några som helst problem. Okej, vissa försvinner, men det skapas också nya. Som både kan uppfattas som lättare och svårare.
Jag slänger en blick mot min dubbelsäng och önskar verkligen att någon låg där, istället för att jag skulle sitta här, vänd mot tekniken. Om jag inte satt vid datorn skulle jag jag ligga och kolla på TV. Jag önskar att datorn kunde vara avstängd, att TVn kunde vara avstängd och jag inte skulle bry mig. Eftersom jag redan skulle ha någon att prata med, att skratta med.
Jag har haft ett seriöst förhållande en gång i tre år. Nu i efterhand glider tankarna till att de faktiskt inte funkade imellan oss och jag kan inte förstå hur vi kunde hålla så länge. Fast visst jag var kär i början, men jag tänkte på det så länge.. Att göra slut alltså. Det hade aldrig funkat mellan oss i längden ändå, även om jag älskade personen i fråga. Vi bråkade för mycket helt enkelt. Det är inte direkt så att jag saknade de förhållande vi hade. Tänkte bara nämna det för er som inte visste, att jag faktiskt har haft ett förhållande så jag vet vad jag pratar om men att problemen inte försvinner. Jag önskade att jag kunde ha ett lätt förhållande, där man skrattar, skämtar, jävlas, älskar, myser och saknar. Jag känner mig väldigt ensam. Det känns lite som den oberoende Amanda inte vet vart hon har tagit vägen.

Något jag tycker är jobbigt är att jag är varken förhållandetypen eller singelbruden. Jag är något slags mellanting, konstant missnöjd kanske? Just det här drar mina tankar till ett citat från Looptroops skiva The struggle continues. Om ni har den köpta skivan vet ni säkerligen att under låttexterna ligger små citat. Under låttexten till Fly away ligger citatet Still aint pleased, but am I ever? Det skrämmer mig att jag faktiskt känner så, jag är aldrig nöjd. Och jag tror inte jag kommer blir det heller. Jag vill alltid vidare till något nytt. Ett nytt äventyr, nya städer, nya resor, nya upplevelser, nya klubbar, nya hemmafester, nya utekvällar, nya kläder, nya koreografier, nya tekniker, nya skills.  Jag är onödigt komplicerad, jag vet om det själv. Fast man kanske inte ska vara lätt, eller ska man? Hur ska man vara? Jag vet ingenting.

Hoppas ni inte fann det för fumligt eller flummigt. Jag skaffade bloggen för att spelga mina tankar, lägga upp saker som betyder någonting för mig. Här har ni det. Uppenbarligen är jag väldigt ensam och väldigt förvirrad. För att inte tala om liten, jag tror att världen är för stor för mig, eller iförsig. Den kan lika gärna vara för liten.





Looptroop - Fly away
Låten som hjälpte mig under mina tunga tonårsår. Om jag kunde räkna tårarna jag har fällt till denna. Får fortfarande en känsla blandad med härlig ångest. Jag skulle kalla det min favoritlåt, den har hållit så länge. Looptroops bästa, ett mästervärk indeed.

Busy Signal

Han får mig alltid att skratta, upptäckte idag två nya "remixer" som Busy har gjort. Då han har gjort om radioplågor till slacknessdancehall. Jag skulle inte kalla låtarna underverk men jag fick mig i alla fall ett gott skratt och tänkte därför dela med mig lite på bloggen.

Busy Signal - Pum pum pum
eller Black eyed peas - Boom boom pow



Busy Signal - Pussy face
eller Lady Gaga - Poker face

Galet

En sick tune som jag skulle sagt om jag var cool. Nej men seriöst, den är sjukt bra!
Det här är det man får när man mixar Mavado, Shabba Ranks och Manu Chao. Perfektion! videon är inte heller att klaga på och ingen kan neka till att Mavado glöder badass. För det gör han, mest av alla.



Min hatrelation till sms

Jag har en hatrelation till sms. Eller inte till sms personligen, eftersom det är typ det bästa som finns. Men folk som inte svarar på sms, jag klarar inte av det. Speciellt om det är en fråga.
Här förutsätter vi att personen har pengar på mobilen. Man smsar en fråga och får inget svar. Det betyder två saker, antingen att man blir ignorerad eller bortglömd. Så egentligen spelar det ingen roll eftersom båda är ungefär lika sämst. 
Jag är dryg i huvudet eftersom såna här saker uppenbarligen gnager på mig i flera timmar. Jag gillar att ha kontrollen över situationer, sms ger mig inte den kontrollen. Kanske ska man börja ringa istället, även fast jag är charmigare över sms.

Jag gillar Simons blogg, jag tänker ge den en eloge. Den är undehållande och idag gjorde den så jag fick tankarna av ifrån mitt smsproblem. Vilken idiot jag är som ens har sådana. Jag vill röka.. Jag är inte ens en rökare, fast det är schysst att glida runt på sommarnätterna med en cigg i högsta hugg.
Jag önskar att jag hade lite pengar, bara lite. Typ femtio kronor, då kunde jag glida iväg till Statoil Bygatan som har öppet dygnet runt, väl där skulle jag köpa mig ett ciggaretpaket och ett äpple eller något, kanske en juice. Synd för mig att jag är pank. Nu när jag sitter och kollar ut blir jag sugen på att ta en promenad mitt i natten. Jag ska nog göra det, en nattpromenad i sommaren. Uppskatta livets under, eller bara gå. Jag kommer antagligen bara gå.
Jag ska bara skicka ett sms och kolla om någon vill följa med, vilken hycklare jag är.






Aidonia - Turning me on



Dagsport


Inatt drömde jag om att jag lånade min mammas bil fast jag inte hade körkort, så jag köde småvägar istället. Så jag kunde undvika polisen. Efter ett tag så förvandlades den till min datastol, som jag reste på överallt.
Först åkte jag till jax för att gå till tandläkaren sen åkte jag vidare till min student. Som nu när jag tänker efter var en blandning av tandläkare och student. Väl där så var det någon som kom på mig med att jag pratade med mig själv i spegeln, vilket i stunden var oerhört pinsamt! Jag sa det till Maria och hon skrattade åt mig.
Efteråt åkte jag därifrån på min datastol som gick jättesnabbt, jag ramlade en gång men det kändes inte. Hela drömmen gick pretty much ut på att jag åkte runt på min datastol i razerfart.

Jag har sammanfattat kommit på att en timme om dagen med datorn räcker för mig.



Annars har jag kommit på hur dum i huvudet jag är, jag skapar så mycket problem för mig själv.  Eller vafan, jag vet inte vart jag ska börja. Det är ju inte som att det är värsta grejen, å andra sidan tänker jag inte dela med mig hela historien på bloggen.
Kortfattat, varför vill man ha folk som man egentligen inte vill ha innerst inne? Jag är dum i huvudet, ibland får jag för mig att jag vill ha en person. Så hypar jag det ett tag, sen när jag har fått det på något sätt. Typ bara en bekräftelse tillbaka från den person, ja då är det inte kul längre. Så tips, vill ni ha mig så kan ni dissa mig som fan i tre månader innan. För det är tydligen då jag vill ha någon. Jag har nog problem, fast det gör mig inte så mycket. Det kommer säkert göra det när jag är 40 år och ensam, fast nu är det rätt lugnt. Jag har ändå inte tid med kärlek.
Fjärilar i magen är för fittor.

En av mina favoritrytmer som jag hörde någon gång hösten 08 är Beast rytmen. Jag tycker de flesta låter som har släpps på hela den rytmen är helt underbart bra! Men att
Vybz Kartel - Kill dem all and done
Aidonia - Badman ah step
Black Ryno - Shot a buss

 inte helt förvånade de låtarna som jag tycker är bäst på Beastrytmen. De är ju trots allt de personerna jag tycker jag tjatar mest om i den här bloggen. Jag tänkte slänga upp hela mixen. Beauty ligger antagligen också på den eftersom de är en tvillingrytmer. Jag nämnde bara beast eftersom jag tycker att den är den bästa av de två. Även om Beauty inte är helt fel heller.

Här ligger beauty and the beast rytmen på en mix, lyssna och njut






Toppen
  • Silent river riddim
  • Beast riddim
  • Inspector riddim
  • After dark riddim
  • Backout riddim
Jag vet inte den exakta ordningen men som jag kommer på såhär på rak arm. Det är säkert någon som jag har glömt nu

Nattsport

Jag sitter hemma och lyssnar på Aidonia. Det är nu jag har blivit en bloggare känns det som, jag har inget att skriva om men jag gör det ändå. Fast egentligen har jag saker att skriva om, jag kom hem från Summerjamfestivalen. Sjukt kul festival! det blir defenitivt fler gånger där! Nästa år hoppas jag bara att man får med sig ett helt gäng ner istället för bara jag och en till. Det var ett plus att gå på en festival när man faktiskt bryr sig om fler än fem av artisterna som kommer.
Mitt konto ligger på - 110.63 kronor, det känns lite sämst. Fast så sjukt värt ändå. Jag skulle lätt göra om det, fast då skulle jag nog köpa mindre glass. Fast i vissa sitationer kan man inte rå för att man blir galet sugen på glass.


En jävla hit, som jag om 5-6 år skulle kalla en klassiker är Hmm hmm med Beenie man. Första gången jag hörde den var någon gång under 2007, sen har jag lyssnat på den lite från och till, men idag när jag lyssnade på Marias mp3 kom den upp, alltså den är så jävla bra. Verkligen en eloge till Beenie man!
Jag har ett mixtape där den ligger på Rae rytmen, samma som bland annat bubble like soup. Jag tycker att den gör sig bättre som lite segare, någon kanske jag ska ta mig tid att försöka få upp den på youtube. Fast det kommer nog inte hända. Om ni är intresserade så heter mixtapet "Mightyjust dancehall Badfish soundmix 2008". Om det går att göra så.

Anledningen till att jag tycker att Beenie man är King of the dancehall är för att han har några sjuka hits som man inte tröttnar på.  Jag struntar i att Bounty tycker att han är en copycat, Beenie har enligt mig släppt flera hits än Bounty. Fast smaken är ju som baken, delad. Jag längtar verkligen tills Beenie man kommer till Gröna Lund. Jag ville se han på Uppsala reggae festival men jag var utomlands så det passade sig inte så bra. Men snart blir det andra bullar, hoppas publiken är soft.. Som på summerjam.

"she start play sweet song pon mi saxofon"
  Priceless!





En annan bra hit som inte är ny direkt är Smell med Elephant man, den ligger på 2070 rytmen som förövrigt håller en hög standrard. Idag har jag lyssnat mycket på den också, jag brukar ha dagar då jag hypar vissa låtar. Det är då det är skönt med en blogg som jag kan dra upp dom i. Även om de flesta låtarna inte är nya.



RSS 2.0